Reklam
Bugun...
Reklam
Advert


Çamyar’dan Engelleri Kaldıracağız Sözü…
Ünye Belediye Başkanı Ahmet Çamyar, Atatürk Parkı Sosyal Tesislerinde düzenlenen kahvaltı programıyla Ünye Bedensel Engelliler Spor Kulübü üyeleriyle bir araya geldi.

Çamyar’dan Engelleri  Kaldıracağız Sözü…

Ünye Belediye Başkanı Ahmet Çamyar, Atatürk Parkı Sosyal Tesislerinde düzenlenen kahvaltı programıyla Ünye Bedensel Engelliler Spor Kulübü üyeleriyle bir araya geldi.

  Kahvaltıda Başkan Çamyar’dan kulüp olarak forma ve ayakkabı isteğinde bulunan üyelere Başkan Çamyar yardım sözü verdi.

Kahvaltı programında bir konuşma yapan Ünye Bedensel Engelliler Spor Kulübü Başkanı Nihat Yerlikaya, kulübün yaptığı çalışmalar ve projeleri hakkında bilgilendirmede bulundu. Yerlikaya yaptığı açıklamada, “İç işleri bakanlığının 2014 yılı bizde varız” projesi kapsamında Ordu’da birinci gelen ‘bizde varız’ projemiz, Ünye’ye engelliler konusunda çok güzel ivme kazandırdı. Ünye’de engelliler sporda buluşsun istedik ve buluşturduk. Türkiye’de ciddi manada projemizden bahsetmek durumundayız. O yüzden spor ve aktivitelerle yola çıktık.  Belediye başkanımızla birebir görüşmemizde projeye sonuna kadar destek vereceğini belirtti. Projemiz kapsamında 20 tane basketbol takım arkadaşlarımız var. 10 kişilik masa tenisi ekibimiz var. 10 kişi ile de okçulukta mücadele ediyoruz. Gerekli desteği belediye başkanımız bize veriyor. Projedeki en büyük sıkıntımız, engelli arkadaşlarımızın taşınması konusu. Bunu da kendi aramızda hallediyoruz.  Valimizin bu kulübümüze bir araç kazandırma çalışması var. Ben buradan sayın belediye başkanımıza nazik davetinden dolayı çok teşekkür ediyoruz” diye konuştu.

‘Engelli Kardeşlerimizin Her Zaman Yanındayız’

Programda konuşan Ünye Belediye Başkanı Ahmet Çamyar ise Ak Parti iktidarı zamanında engellilere yönelik birçok çalışma yapıldığını bu çalışmaların Ünye’de de devam ettirildiğini ifade etti. Çamyar, “Gerçek engel zihinlerde başlar.  Ak parti iktidarımız döneminde baktığımız zaman engellilerin bir yasası dahi yokken, TBMM den bununla ilgili yasal düzenleme geçirilmek suretiyle size yönelik engellileri ortadan kaldırılmasına yönelik çalışmanın da temeli atılmış oldu. Özellikle aileler sizleri geçmiş dönemlerde evlerin içerisinde saklarken bugün evde bakım ücreti başta olmak suretiyle, rehabilitasyon başta olmak suretiyle, eğitim merkezleri başta olmak suretiyle bununla ilgili çok ileri adımlar atılmış oldu. Türkiye’ye bakıldığı zaman, ciddi manada yol alan ülkeler kategorisine girmiş oldular. Bizlerde fiziki ortamların iyileştirme noktasındaki çalışmalarımızı çok hızlı bir şekilde yürütüyoruz. Bunların en başında kaldırımların sizin aracınızın kolayca geçebilmesi noktasındaki dizayn geliyor. En son geçtiğimiz hafta, orta çarşının orta bölümündeki, refüjü kaldırıyoruz. Aracınız oradan geçerken devriliyor ve ciddi manada sıkıntılar yaşanıyordu. Yine cumhuriyet meydanındaki özellikle lavabo ihtiyacınız için ciddi bir talep geldi. Onunda şu anda arkadaşlarımız ciddi bir şekilde çalışmalarını başlattılar.  Belediyenin altında çok güzel bir yer ortaya çıkarmak suretiyle hem orda dinlenmenizi de sağlayabileceğiz. Yine dışarıda araçlarınızın şarj edebileceğiniz mekanlar oluşturmak suretiyle şarjlı araçlarla seyahatin de kaldırılmış oluyoruz.  Bize gelen bütün talepleri bizler, karşılaya bildiğimiz oranda el ele vermek suretiyle devam ettireceğiz.  Spor kulübü insanları bir birlerine kaynaştıran engellerin çabucak bir birlerinize el vermek suretiyle ortadan kaldırılmasını temin etmek için güzel bir proje ortaya koymuşlar” diyerek sözlerini tamamlad




Bu haber 2562 defa okunmuştur.

YORUMLAR

Henüz Yorum Eklenmemiştir.Bu Haber'e ilk yorum yapan siz olun.

YORUM YAZ



YORUM YAZ

FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER HABERLER
ÇOK OKUNAN HABERLER
SON YORUMLANAN HABERLER
YUKARI